AWANS INFORMACJE Dla nauczyciela Dla ucznia LOGOWANIE


Katalog

Dorota Proczek, 2022-07-18
Piechowice

Zawodowe, Ćwiczenia

Karta pracy "ciasto piernikowe"

- n +

Karta pracy- ciasto piernikowe
1. Czym charakteryzują się ciasta piernikowe?


2. Wymień składniki używane do produkcji ciasta piernikowego:



3. Wymień jakie przyprawy wchodzą w skład mieszanki piernikowej

4. Jaki procent stanowi dodatku do ciasta piernikowego mąka żytnia?

5. Wymień sposoby produkcji ciasta piernikowego:
I sposób
II- sposób
III- sposób
IV- sposób
6. Opisz sposób produkcji ciasta piernikowego przez zaparzanie.






7. Jakie procesy zachodzą w czasie leżakowania ciasta piernikowego?













8. Wymień wady oraz przyczyny ich powstawania w cieście piernikowym








9. Wymień wyroby z ciasta piernikowego:




10. Dokonaj charakterystyki pierników nadziewanych i ozdobnych pierników sztukowych









Zgłoś błąd    Wyświetleń: 0


Uwaga! Wszystkie materiały opublikowane na stronach Profesor.pl są chronione prawem autorskim, publikowanie bez pisemnej zgody firmy Edgard zabronione.


BAROMETR


1 2 3 4 5 6  
Oceń artukuł!



Ilość głosów: 0

Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies.
Dowiedz się więcej.