Katalog Anna Popiół, 2020-05-22 Chobienice Zawodowe, Karty pracy zasady podawania śniadań i zakąsekUzupełnij: 1. Śniadanie proste to inaczej…………………………lub…………………………… 2. Śniadanie proste składa się z: ………………………………………….., …………………………………………………., ………………………………………………. 3. Śniadanie angielskie to obfity posiłek, w którym zestaw prosty uzupełnia się, podając: -…………………………………………… -…………………………………………… -……………………………………. -potrawy a jaj (omlety, jaja gotowane na twardo lub miękko, jajka sadzone na boczku), jajecznica -…………………………… 4. Brunch jest to posiłek będący……………………………………………………………………….. i jest podawany zwykle w godzinach………………………….. 5. Kolejność podawania potraw podczas śniadania: -soki owocowe -dodatki -……………………… -półmisek wędlin -………………………. -kawa lub herbata 6. Przystawki wyporcjowane podajemy z……………………………………….. gościa, idąc w …………………… stronę. 7. Nakrycie do przystawki składa się z: -talerz płaski -sztućce -…………………….. --………………………… -kieliszka do napoju alkoholowego -naczynia na dodatki 8. Naczynia do wieloporcjowego podawania przystawek to: półmiski -…………………………… -salaterki, miseczki -lustra -deski drewniane Wyświetleń: 0
Uwaga! Wszystkie materiały opublikowane na stronach Profesor.pl są chronione prawem autorskim, publikowanie bez pisemnej zgody firmy Edgard zabronione. |