Katalog

Anna Popiół, 2020-05-22
Chobienice

Zawodowe, Karty pracy

zasady podawania śniadań i zakąsek

- n +



Uzupełnij:
1. Śniadanie proste to inaczej…………………………lub……………………………
2. Śniadanie proste składa się z:
…………………………………………..,
………………………………………………….,
……………………………………………….
3. Śniadanie angielskie to obfity posiłek, w którym zestaw prosty uzupełnia się, podając:
-……………………………………………
-……………………………………………
-…………………………………….
-potrawy a jaj (omlety, jaja gotowane na twardo lub miękko, jajka sadzone na boczku), jajecznica
-……………………………
4. Brunch jest to posiłek będący……………………………………………………………………….. i jest podawany zwykle w godzinach…………………………..

5. Kolejność podawania potraw podczas śniadania:
-soki owocowe
-dodatki
-………………………
-półmisek wędlin
-……………………….
-kawa lub herbata

6. Przystawki wyporcjowane podajemy z……………………………………….. gościa, idąc w …………………… stronę.

7. Nakrycie do przystawki składa się z:
-talerz płaski
-sztućce
-……………………..
--…………………………
-kieliszka do napoju alkoholowego
-naczynia na dodatki

8. Naczynia do wieloporcjowego podawania przystawek to:
półmiski
-……………………………
-salaterki, miseczki
-lustra
-deski drewniane




Wyświetleń: 0


Uwaga! Wszystkie materiały opublikowane na stronach Profesor.pl są chronione prawem autorskim, publikowanie bez pisemnej zgody firmy Edgard zabronione.