Katalog

Sylwia Furmanek, 2020-05-21
Niezabyszewo

Zawodowe, Sprawdziany i testy

PRZYRZĄDY KONTROLNO POMIAROWE W GASTRONOMII sprawdzian

- n +

Imię i nazwisko ……………………………………..
Nr w dzienniku……………..


1.Jakie parametry powinny być w sposób ciągły kontrolowane w trakcie procesów technologicznych?
-
-
-
2.Jakie przyrządy pomiarowe poddaje się legalizacji? (podaj 2 przykłady)
-
-
3.Jaki przyrząd pomiarowy można samodzielnie kalibrować?


4.Wyjaśnij, co to jest legalizacja pierwotna.


5.Wyjaśnij, co to jest pirometr.


6.Jakimi przyrządami określisz podstawowe parametry powietrza w magazynie warzyw?


7.Do czego służy higrometr?


8.Do czego służy manometr?

9.Jakim przyrządem zmierzysz temperaturę pieczeni po angielsku?

Wyświetleń: 0


Uwaga! Wszystkie materiały opublikowane na stronach Profesor.pl są chronione prawem autorskim, publikowanie bez pisemnej zgody firmy Edgard zabronione.