AWANS INFORMACJE Dla nauczyciela Dla ucznia LOGOWANIE


Katalog

Sylwia Furmanek, 2020-05-21
Niezabyszewo

Zawodowe, Sprawdziany i testy

PRZYRZĄDY KONTROLNO POMIAROWE W GASTRONOMII sprawdzian

- n +

Imię i nazwisko ……………………………………..
Nr w dzienniku……………..


1.Jakie parametry powinny być w sposób ciągły kontrolowane w trakcie procesów technologicznych?
-
-
-
2.Jakie przyrządy pomiarowe poddaje się legalizacji? (podaj 2 przykłady)
-
-
3.Jaki przyrząd pomiarowy można samodzielnie kalibrować?


4.Wyjaśnij, co to jest legalizacja pierwotna.


5.Wyjaśnij, co to jest pirometr.


6.Jakimi przyrządami określisz podstawowe parametry powietrza w magazynie warzyw?


7.Do czego służy higrometr?


8.Do czego służy manometr?

9.Jakim przyrządem zmierzysz temperaturę pieczeni po angielsku?

Zgłoś błąd    Wyświetleń: 0


Uwaga! Wszystkie materiały opublikowane na stronach Profesor.pl są chronione prawem autorskim, publikowanie bez pisemnej zgody firmy Edgard zabronione.


BAROMETR


1 2 3 4 5 6  
Oceń artukuł!



Ilość głosów: 0

Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies.
Dowiedz się więcej.