Katalog

Sylwia Furmanek, 2020-05-21
Niezabyszewo

Zawodowe, Sprawdziany i testy

POBIERANIE, ZABEZPIECZANIE I PRZECHOWYWANIE PRÓBEK KONTROLNYCH ŻYWNOŚCI sprawdzian kl III TŻiUG. Sylwia Furmanek

- n +

Organizacja produkcji gastronomicznej.
POBIERANIE, ZABEZPIECZANIE I PRZECHOWYWANIE PRÓBEK KONTROLNYCH ŻYWNOŚCI
Imię i nazwisko ……………………………………
Nr w dzienniku……………

1.Dokończ zdanie: W świetle obowiązujących przepisów prawnych za jakość zdrowotną żywności odpowiada ………………………………

2.Odpowiedz, jaka jest najważniejsza ustawa dotycząca jakości zdrowotnej żywności i żywienia.


3.Waga próbki żywnościowej powinna wynosić …………. g


4.Czas przechowywania próbki żywnościowej to min. ………………


5.Temperatura przechowywania próbek żywnościowych wynosi …………………….


6.Próbki lodów przechowuje się w temp. ………………………….


7.Kiedy pobiera się próbki żywności (podaj moment, czas) …………………………….


8.Kto w zakładzie gastronomicznym odpowiedzialny jest za pobieranie próbek żywnościowych.

9.Z jakich wyrobów i potraw pobiera się próbki żywnościowe.


10.Co powinno znaleźć się na etykiecie próbki żywnościowej? (opis)
-
-
-
-
Wyświetleń: 0


Uwaga! Wszystkie materiały opublikowane na stronach Profesor.pl są chronione prawem autorskim, publikowanie bez pisemnej zgody firmy Edgard zabronione.