Katalog Sylwia Furmanek, 2020-05-21 Niezabyszewo Zawodowe, Sprawdziany i testy POBIERANIE, ZABEZPIECZANIE I PRZECHOWYWANIE PRÓBEK KONTROLNYCH ŻYWNOŚCI sprawdzian kl III TŻiUG. Sylwia FurmanekOrganizacja produkcji gastronomicznej. POBIERANIE, ZABEZPIECZANIE I PRZECHOWYWANIE PRÓBEK KONTROLNYCH ŻYWNOŚCI Imię i nazwisko …………………………………… Nr w dzienniku…………… 1.Dokończ zdanie: W świetle obowiązujących przepisów prawnych za jakość zdrowotną żywności odpowiada ……………………………… 2.Odpowiedz, jaka jest najważniejsza ustawa dotycząca jakości zdrowotnej żywności i żywienia. 3.Waga próbki żywnościowej powinna wynosić …………. g 4.Czas przechowywania próbki żywnościowej to min. ……………… 5.Temperatura przechowywania próbek żywnościowych wynosi ……………………. 6.Próbki lodów przechowuje się w temp. …………………………. 7.Kiedy pobiera się próbki żywności (podaj moment, czas) ……………………………. 8.Kto w zakładzie gastronomicznym odpowiedzialny jest za pobieranie próbek żywnościowych. 9.Z jakich wyrobów i potraw pobiera się próbki żywnościowe. 10.Co powinno znaleźć się na etykiecie próbki żywnościowej? (opis) - - - - Wyświetleń: 0
Uwaga! Wszystkie materiały opublikowane na stronach Profesor.pl są chronione prawem autorskim, publikowanie bez pisemnej zgody firmy Edgard zabronione. |