AWANS INFORMACJE FORUM Dla nauczyciela Dla ucznia LOGOWANIE


Katalog

Barbara Zielińska, 2018-07-03
olecko

Zawodowe, Karty pracy

Obróbka cieplna żywności.

- n +

Karta pracy – obróbka cieplna. Klasa 1
1. Czynniki grzewcze:……………………………………………………………………………………………………..
2. Sposoby przenoszenia ciepła:
-
-
-
3. Gotowanie polega na………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
4. Gotowanie przeprowadza się w :

-
-
-
-
-
-

5. Rodzaje gotowania:
-
-
-
6. Straty składników odżywczych zależą od:

-
-
-
-

7. Opisz zasadę gotowania w :
a) garnku akutermicznym

b) szybkowarze

8. Rodzaje smażenia:
-
-
-
-
9. Na czym polega:
Duszenie
Prużenie
Pieczenie
Zapiekanie
Opiekanie
10. Jaki rodzaj pieczenia i dlaczego zaleca się w żywieniu dietetycznym?

11. Wady i zalety obróbki cieplnej za pomocą mikrofali.


Zgłoś błąd    Wyświetleń: 0


Uwaga! Wszystkie materiały opublikowane na stronach Profesor.pl są chronione prawem autorskim, publikowanie bez pisemnej zgody firmy Edgard zabronione.


BAROMETR


1 2 3 4 5 6  
Oceń artukuł!



Ilość głosów: 0

Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies.
Dowiedz się więcej.