AWANS INFORMACJE FORUM Dla nauczyciela Dla ucznia LOGOWANIE


Katalog

Magdalena Kaźmierczak-Michałek, 2016-04-22
Poznań

Zawodowe, Ćwiczenia

ćwiczenia z egzaminu zawodowego kucharz

- n +

Sporządź 4 porcje naleśników. Jedna porcja to 3 naleśniki.

Normatyw surowcowy na 4 porcje Sposób wykonania

naleśniki
Mąka pszenna 170 g Przygotować i odmierzyć składniki. Jajko roztrzepać razem z mlekiem, dodać mąkę, sól i wodę. Sprawdzić gęstość ciasta. Smażyć na patelni z obu stron. Podawać z cukrem lub dżemem.
mleko 150 cm
woda 100 cm
jajko 1 szt.
Sól do smaku
Tłuszcz do smażenia
dżem
Cukier

Kolejność wykonywanych czynności:
..............................................................................................................................................................
...............................................................................................................................................................
...............................................................................................................................................................
...............................................................................................................................................................
...............................................................................................................................................................
...............................................................................................................................................................
Wykaz:
1. Surowców do wykonania naleśników
...............................................................................................................................................................
...............................................................................................................................................................
...............................................................................................................................................................
...............................................................................................................................................................
...............................................................................................................................................................
...............................................................................................................................................................

2. Narzędzi, sprzętu i naczyń niezbędnych do wykonania zadania:
...............................................................................................................................................................
...............................................................................................................................................................
...............................................................................................................................................................
...............................................................................................................................................................
...............................................................................................................................................................
...............................................................................................................................................................
Zgłoś błąd    Wyświetleń: 0


Uwaga! Wszystkie materiały opublikowane na stronach Profesor.pl są chronione prawem autorskim, publikowanie bez pisemnej zgody firmy Edgard zabronione.


BAROMETR


1 2 3 4 5 6  
Oceń artukuł!



Ilość głosów: 0

Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies.
Dowiedz się więcej.