Katalog

Anna Petrek, 2017-03-22
Ostrava

Zawodowe, Sprawdziany i testy

Sprawdzian z nakrywania i dobierania zasatawy stołowej na przyjęcia zasiadane

- n +

Sprawdzian z nakrywania i dobierania zastawy stołowej na przyjęcia zasiadane

Imię i Nazwisko…………………………….

1. Narysuj nakrycie rozszerzone do menu składającego się z:(2pkt)

- Aperitif - Gin z Martini i tonikiem
- Woda źródlana z plastrem cytryny
- Przystawka zimna - Rolada z soli w galarecie
Bułeczki z masłem
- Wino białe wytrawne do przystawki
- Francuska zupa cebulowa
- Sarnina w sosie borówkowym
z kluseczkami z ciasta lanego
Cykoria zapiekana pod beszamelem
- Wino czerwone do dania zasadniczego
- Owoce w kremie hiszpańskim
- Szampan Mumm- Cordon Rouge-Demi Sec




2. Wymień sprzęt potrzebny do podania wyżej wymienionego menu dla 25 gości.(2pkt)

Porcelana Ilość





Sprawdzian z nakrywania i dobierania zastawy stołowej na przyjęcia zasiadane

Imię i Nazwisko…………………………….


Gr 2
1. Narysuj nakrycie rozszerzone do menu składającego się z: (2pkt)

- Aperitif - Negroni
- Woda źródlana z mrożonymi malinami
- Przystawka zimna – Terrina z indyka z suszonymi pomidorami
Bułeczki z masłem
- Riesling Kabinett wytrawny
- Zupa rakowa z kawałkami ryb morskich
- Pierś z kurczaka z farszem paprykowym
z brokułowym puree i ziemniakami
zapieczonymi w śmietanie
- Wino różowe do dania zasadniczego
- Szarlotka z bitą śmietaną
- Szampan dom Pérignon 1998r


2. Wymień sprzęt potrzebny do podania wyżej wymienionego menu dla 37 gości. (2 pkt)

Porcelana Ilość


Wyświetleń: 0


Uwaga! Wszystkie materiały opublikowane na stronach Profesor.pl są chronione prawem autorskim, publikowanie bez pisemnej zgody firmy Edgard zabronione.