AWANS INFORMACJE FORUM Dla nauczyciela Dla ucznia LOGOWANIE


Katalog

Magdalena Kaźmierczak-Michałek, 2016-04-22
Poznań

Zawodowe, Konspekty

konspekt lekcji

- n +

Klasa: 1 a zawodowa
Przedmiot: Kształcenie zawodowe teoretyczne
Temat: Owoce: wartość odżywcza i podział.
Czas trwania: 2x45 minut
Data: 05.06.2013 r
Nauczyciel prowadzący: mgr Magdalena Kaźmierczak-Michałek

Cele główne:
• Przygotowanie uczących się do życia w warunkach współczesnego świata, wykonywania pracy zawodowej i aktywnego funkcjonowania na zmieniającym się rynku pracy

• Zapoznanie z zasadami prawidłowego odżywiania się oraz rolą składników pokarmowych w organizmie; skutkami ich niedoboru i nadmiaru

WIADOMOŚCI
ZAPAMIĘTANIE
Uczeń:
- zna nazwy owoców, ich podział na grupy
- zna stopnie dojrzałości owoców


ROZUMIENIE
Uczeń rozumie:
- znaczenie owoców w żywieniu

UMIEJĘTNOŚCI
STOSOWANIE
W SYTUACJACH
TYPOWYCH
Uczeń potrafi:
- dokonać oceny organoleptycznej owoców
- dokonać podziału owoców na grupy

STOSOWANIE
SYTUACJACH
PROBLEMOWYCH

Uczeń potrafi:
- określić wartość odżywczą owoców
- określić stopień dojrzałość owoców
- rozróżnić wybrane owoce i bakalie


POSTAWY
U. potrafi zachować się w czasie
zajęć zgodnie z przyjętymi
zasadami
Metody: rozmowa kierowana, aktywna działalność ucznia

Organizacja pracy: indywidualna na tle grupy, zbiorowa, indywidualna


Zgłoś błąd    Wyświetleń: 0


Uwaga! Wszystkie materiały opublikowane na stronach Profesor.pl są chronione prawem autorskim, publikowanie bez pisemnej zgody firmy Edgard zabronione.


BAROMETR


1 2 3 4 5 6  
Oceń artukuł!



Ilość głosów: 0

Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies.
Dowiedz się więcej.