Awans Informacje Forum Dla nauczyciela Dla ucznia Korepetycje Sklep
  [ Zaloguj się ]   [ Załóż konto ]
  Najczęściej szukane
Konspekty
Programy nauczania
Plany rozwoju zawodowego
Scenariusze
Sprawdziany i testy
  Media
Przegląd Prasy
Patronat
Medialny
Po godzinach
  Slowka.pl
Słówka na email
Język angielski
Język niemiecki
Język francuski
Język włoski
Język hiszpański
Język norweski
Język japoński
Język rosyjski
Gramatyka
Rozmówki

Anna Mastalerz, 2010-05-17
Elbląg

Język polski, Sprawdziany i testy

Sprawdzian znajomości treści lektury pt."Daleki rejs" - klasa IV.

- n +

Sprawdzian znajomości treści lektury pt. „Daleki rejs” Anny Onichimowskiej
Imię i nazwisko: ………………………………………………………,data: …………….
1. Kim byli dla siebie główni bohaterowie, Paweł i Kuba?
a) kolegami
b) braćmi
c) kuzynami.
2. Jak na imię mieli najlepsi koledzy Pawła?
a) Kuba i Grzesiek
b) Bartek i Kuba
c) Bartek i Grzesiek.
3. Jaką wyprawę planowali Paweł i Tajemniczy Dżejms?
a) lot balonem
b) rejs statkiem
c) podróż pociągiem.
4. Co zbierał Kuba?
a) znaczki
b) monety
c) nalepki.
5. Jakie zwierzę przyniosła do domu mama?
a) kota
b) chomika
c) psa.
6. Gdzie Paweł i Tajemniczy Dżejms chowali listy?
a) w skrzynce pocztowej
b) w dziupli drzewa
c) pod wycieraczką.
7. Na co odkładała pieniądze mama?
a) na sukienkę
b) na remont
c) na ślub.
8. Jaki prezent dostał Paweł od Tajemniczego Dżejmsa?
a) mapę
b) długopis
c) globus.
9. Kto przyjechał w odwiedziny do braci i mamy?
a) dziadek
b) wujek
c) tata.
10. Kto był Tajemniczym Dżejmsem?
a) mama
b) Kuba
c) Bartek.

klucz:
1.b)
2.c)
3.b)
4.a)
5.a)
6.b)
7.b)
8.a)
9.a)
10.b)
Zgłoś błąd    Wyświetleń: 9461
 
   Komentarze
  • llllllllluuuuuuuuuuuuuuk, 2010-06-14

    proste jak drut

  • edzia, 2013-10-22

    bardzo fajne



  • Dodaj komentarz
      Barometr
    1 2 3 4 5 6  
    Średnia ocena: 4.03



    Ilość głosów: 37
      Publikacje

    Nowe zasady publikacji
    Szukaj autora i tytuł
    Ostatnio dodane materiały
    Ranking publikacji 
    Najczęściej zadawane pytania
      Twoje konto
    Zaloguj się
    Załóż konto
    Zapomniałem hasła
      Forum
    Nauczyciel - awans zawodowy
    Matura
    Korepetycje
    Ogłoszenia - kupię, sprzedam, oddam


    O Profesorze - Napisz do Nas - Reklama - Polityka prywatności - Najczęściej zadawane pytania - Zgłoś błąd

    2000-2014