AWANS INFORMACJE FORUM Dla nauczyciela Dla ucznia LOGOWANIE


Katalog

Krystyna Jurga
Język angielski, Konkursy

The United Kingdom and English ? speaking countries culture contest

- n +

The United Kingdom and English - speaking countries culture contest

Name..........................................
Class...........................................
Total points................. out of 50

1. George I was the first English king of the House of:
A. Tudor
B. Stuart
C. Hanover
D. Windsor

2. Which poet is associated with the song "Auld Lang Syne"?
A. Sir Walter Scott
B. Robert Browning
C. Robert Burns
D. William Shakespeare

3. The Commonwealth of Australia was formed in:
A. 1901
B. 1905
C. 1900
D. 1910

4. London University was established in the:
A. 14 th century
B. 15 th century
C. 18 th century
D. 19 th century

5. Which English king began the conquest of Irleand?
A. William the Conqueror
B. Richard the Lionheart
C. Henry II
D. Henry VIII

6. The author of the statement: "Never in the field of human conflict was so much owed by so many to so few", is:
A. George VI
B. Queen Victoria
C. Princess Diana
D. Winston Churchil

7. The American Parliament is called:
A. Senate
B.Capitol
C. Congress
D. Constitution

8. "Mount Kosciusko" is situated in:
A. South Australia
B. New South Wales
C. Western Australia
D. Northern Territory

9. Mayflower is connected with:
A. Thanksgiving Day
B. Mother's Day
C. St Valentine's
D. Easter

10. The eagle which is the national symbol of the USA carries in its claws:
an................................. and....................

11. Disney World is in:
A. Florida
B. California
C. Pennsylvania
D. Arizona

12. The full title of the British anthem is:
............................................................................

13. Which flag does NOT have a red colour?
A. English
B. Scottish
C. Welsh
D. North Irish

14. The highest mountain in Britain is situated in:
A. England
B. Wales
C. North Irleand
D. Scotland

15. The tallest building in London is:
A. Big Ben
B. Buckingham Palace
C. The Houses of Parliament
D. The Canary Wharf Tower

16. Which of these countries has a mountain over 6 000 metres high:
A. The USA
B. The United Kingdom
C. Canada
D. Irleand

17. Halloween used to be called:
A. All Saints Day
B. Festival of the Dead
C. Holy Evening
D. Trick or Treat

18. The Great Famine in Ireland was caused by failure of:
A. potato harvest
B. sheep farming
C. coal mining
D. wheat harvest

19. London is the largest city in the UK. Which of the following is the second largest?
A. Manchester
B. Liverpool
C. Birmingham
D. Brighton

20. Queen Elizabeth II became Queen of Britain in:
A. 1952
B. 1924
C. 1935
D. 1936

21. Queen Elizabeth's II father was:
A. George VI
B. Henry VIII
C. Prince Philip
D. Prince Albert

22. Which of these is NOT true?
Each American State has its own:
A. flower
B. mountain
C. tree
D. bird

23. The Statue of Liberty is holding in her left hand:
A. The Declaration of Independence
B. The Bible
C. The Constitution of the USA
D. The American passport

24. Which of these countries has road signs in two languages?
A. England
B. Scotland
C. Wales
D. North Ireland

25. Which of these national parks is NOT Welsh:
A. Snowdonia
B. The Brecon Beacons
C. The Pembrokeshire Coast
D. Yosemitee National Park

26. The most populous state of the USA is:
A. Texas
B. California
C. New York
D. Washington

27. Which of these is NOT an Ivy League University:
A. Columbia
B. Yale
C. Stanford
D. Princeton

28. Gibraltar has been a British colony for:
A. 150 years
B. Nearly 200 years
C. 250 years
D. Nearly 300 years

29. Which of these was NOT the king of Irleand:
A. King Henry II
B. Henry VIII
C. William of Orange
D. Edward I

30. Before George W. Bush, the only son of a US president to be a President himself was:
A. Andrew Jackson
B. John Quincy Adams
C. Woodraw Wilson
D. Roanald Reagan

31. The first Christmas card with a printed inscription was produced in England:
A. in 1843
B. in 1946
C. in 1750
D. in 1901

32. Inuit people is another name for:
A. Aborigines
B. Eskimos
C. Welsh
D. Indians

33. The British flag is called the.................... ..........................

34. "The Star - Spangled Banner" is the title of:
A. William Wordsworth's poem
B. William Faulkner's novel
C. The anthem of the USA
D. Christmas carol

35. William Faulkner did NOT write:
A. The Reivers
B. The Sound and the Fury
C. The Hamlet
D. Dead in the Afternoon

36. Australia is often called:
...........................or......................... but its official name is ................................................
.........................................................

37. There is no official language in:
A. Canada
B. New Zealand
C. The USA
D. Irleand

38. SOS means:
A. Stay On Sails
B. Save Our Ship
C. Save Our Souls
D. See Our Ship

39. The Niagara Falls can be admired in:
A. New York State
B. Colorado
C. Montana
D. Florida

40. Which of these states does NOT border with Mexico:
A. California
B. Nevada
C. Texas
D. Arizona

41. Australia does NOT have the same as Britain:
A. Head of State
B. official language
C. national game
D. currency

42. Mount Cook is the highest mountain of:
A. The USA
B. Canada
C. New Zealand
D. The UK

43. On Shrove Tuesday the British eat:
A. roast turkey
B. pencakes
C. pudding
D. pumpkin pie

44. Which of these is NOT Queen Elizabeth's II child:
A. Prince Edward
B. Princess Ann
C. Princess Margaret
D. Prince Charles

45. Which is NOT a Scottish festival:
A. Hogmanay
B. The "Furry Dance"
C. Highland Games May
D. Burns Night

46. The United Kingdom joined the European Union in:
A. 1981
B. 1983
C. 1973
D. 1995

47. The largest rock in the world is in:
A. The USA
B. New Zealand
C. Australia
D. Canada

Answer key

1. C
2. C
3. A
4. D
5. C
6. D
7. C
8. B
9. A
10. olive branch, arrows
11. A
12. God Save The Queen
13. B
14. D
15. D
16. A
17. B
18. A
19. C
20. A
21. A
22. B
23. B
24. C
25. D
26. B
27. C
28. D
29. D
30. B
31. A
32. B
33. Union Jack
34. C
35. D
36. Oz, Down Under, The Commonwealth of Australia
37. C
38. C
39. A
40. B
41. D
42. C
43. B
44. C
45. B
46. C
47. C

Each answer - one point, except for answers ten - two points and thirty-six - three points
 

Opracowanie: Krystyna Jurga

Zgłoś błąd    Wyświetleń: 5903


Uwaga! Wszystkie materiały opublikowane na stronach Profesor.pl są chronione prawem autorskim, publikowanie bez pisemnej zgody firmy Edgard zabronione.


BAROMETR


1 2 3 4 5 6  
Średnia ocena: 3.89



Ilość głosów: 9

Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies.
Dowiedz się więcej.