![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
AWANS | INFORMACJE | FORUM | Dla nauczyciela | Dla ucznia | LOGOWANIE |
Materiały edukacyjne :
Wypracowania, zadania, testy - szukam, napiszę, pomogę...
Wiersz o bezpieczeństwie
Autor: Aga (IP zapamiętane)
Data: 16 maj 2005 - 08:10:53 Witam, Szukam wiersza o bezpieczeństwie dla klasy I i 0 do prezentacji. Czy ktoś ma taki wierszyk, jeśli tak to będę wdzięczna bo szukam w internecie i nic nie mogę znaleźć . Re: Wiersz o bezpieczeństwie
Autor: Julianna (IP zapamiętane)
Data: 17 maj 2005 - 00:13:06 Nie wiem, czy to Ci się przyda, ale właśnie dziś miałam konkurs poetycki o bezpieczeństwie - SP Prochowice. Pozdrawiam! „Droga do szkoły” Już ranek piękny wstaje i dzieci budzą się, by zacząć dzień kolejny, bezpieczny jak inne dnie. Już teczki spakowane i w drogę ruszyć czas. I znowu dziś przygoda radośnie woła nas. Gdy z domu wychodzimy, jesteśmy ostrożni. Na pasach przechodzimy, dla kierowców widoczni. Światła są też ważne, bo wszystkim dają znak. Czerwone, żółte i zielone – pomogą ci, o tak! Nie spiesz się w tej drodze, rozglądaj wokół się, po chodniku idź uważnie, by nic ci nie stało się. Gdy dojdziesz już do szkoły, to powiesz sobie: „Uf, idę już na lekcje, na szczęście cały i zdrów”. I. miejsce – Mateusz Musiał, kl. IV d Wiesz, co to bezpieczeństwo? Naturalnie! To nie szaleństwo! Przez ulicę przejdź bezpiecznie i ostrożny bądź koniecznie! Na czerwonym świetle stój! Twa ostrożność, wzrok też twój! Wypadek to chwila nieuwagi, toteż więcej miej rozwagi! Agata Łaszewska, kl. IV b Wyróżnienie Gdy na basenie kąpiesz się, bracie drogi, nie skacz „na główkę”, tylko „na nogi”. Patrz w prawo i lewo, To cię uchroni na jezdni od złego. Powiem ci jeszcze: W lesie uważaj na kleszcze. Przy wielkim upale Noś czapkę, cymbale. Gdy zaś śnieg prószy, Zasłaniaj sobie uszy. Na wycieczce nie miej bzika, Tylko słuchaj przewodnika. Krzysztof Mazur, kl. IV b II. miejsce Mniam, mniam, pyszny obiadek… Teraz pójdę na basen… Ale zaraz… Pływać po jedzeniu nie wypada, bo wtedy każdego skurcz dopada. Więc poczekam, a za godzinę – na rower! Ale jeśli mam mieć całe kości, Będę jechał w bezpiecznej odległości. Nazywam się Przemek Zawada – bezpieczne wakacje – to mi odpowiada! Przemysław Zawada, kl. IV d Wyróżnienie „Bezpieczne wakacje” Gdy świadectwa odbierzemy, na rowery wskakujemy. Jeśli chcesz mieć całe kości, jedź w bezpiecznej odległości! Chcesz mieć rower całkiem nowy? Kręć nogami, nie trać głowy. Na wakacjach lub też nie – bądź ostrożny całe dnie. Byś następną klasę, bratanku, Mógł zacząć bez szwanku. Bo przygoda to rzecz miła, byle dobrze się skończyła. Przeczytaj ten wiersz koniecznie, a wakacje spędzisz bezpiecznie. Mateusz Kaśków, kl. IV d III. miejsce „Przestroga” Bezpieczeństwo – ważna rzecz, gdy zachować życie chcesz. Na wakacjach dobrze się strzeż, podczas ferii raczej też. Gdy jezioro skuje lód, chciałbyś ślizgać się jak z nut! Lecz pamiętaj, nie wierz mu, by nie został tam twój but. Joanna Paluch, kl. IV d Wyróżnienie Re: Wiersz o bezpieczeństwie
Autor: Aga (IP zapamiętane)
Data: 17 maj 2005 - 07:49:03 dzieki napewno sie przyda Re: Wiersz o bezpieczeństwie
Autor: artmuz49 (IP zapamiętane)
Data: 14 gru 2016 - 07:57:51 Dziękuję za wiersze! zawsze pod ręką
walmartone Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 2017-01-08 17:58 przez artmuz49. Re: Wiersz o bezpieczeństwie
Autor: Desy72 (IP zapamiętane)
Data: 24 paź 2017 - 21:31:00 Dobra robota! Właśnie tego potrzebuję!
my kfc experience Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 2017-11-14 01:03 przez Desy72. Re: Wiersz o bezpieczeństwie
Autor: gierautos (IP zapamiętane)
Data: 21 lis 2017 - 11:56:28 Ja Wam podam świetną stronę z której jako nauczyciel sam korzystam, są tam piękne wiersze, cudowne cytaty o życiu [www.granice.pl] ,ale nie tylko. Znajdą Państwo tam również inspirujące książki, opracowania lektur. Re: Wiersz o bezpieczeństwie
Autor: tracywyvern (IP zapamiętane)
Data: 11 kwi 2018 - 17:06:22 avriq us
avriq crunchbase avriq data recovery avriq network security avriq Desktop/Laptop Repair avriq yellow pages avriq business services avriq bbb avriq India avriq |